Trainingslocatie omgeving Den Bosch

Een BHV cursus is een onmisbaar element bij de opleiding van bedrijfshulpverleners, en een dergelijke cursus in de buurt van Den Bosch bestaat dan ook uit verschillende onderdelen. Als u wilt bijdragen aan de veiligheid van de onderneming en in noodsituaties een handje wil helpen een handje helpen moet dat niet zijn de regie nemen, ondersteunen, coördineren of iets dergelijks? om zowel lichamelijke letsels als materiële schade te voorkomen dan is een BHV cursus iets voor u.

Verschillende onderdelen van een BHV cursus

1. Brand blussen
Het bestrijden van brand is één van de basistaken van een BHV'er. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de preventie van brand. Brand is een erg complex gegeven, een goede achtergrondkennis is dan ook essentieel. De gevaren van rook, verschillende brandrisico's en vele andere zaken komen in dit onderdeel aan bod.

2. Eerste hulp
Bij dit onderdeel geldt de vraag wat levensreddend handelen precies is. Het gaat eigenlijk om de periode tussen het vallen van een slachtoffer en het moment dat de professionele hulpdiensten er zijn. De BHV'er moet hierbij vaak gebruik maken van een AED apparaat en moet precies weten hoe zo'n toestel gebruikt moeten worden. Naast de levensreddende handelingen is het voor de BHV’er ook belangrijk hoe te handelen bij niet levensreddende situaties. Op deze manier zorgt de BHV organisatie voor verkorting van eventueel verzuim.

3. Evacuatie
Evacuatie is eveneens belangrijk in noodsituaties. Het gaat natuurlijk niet zomaar om wegvluchten: er moet orde en overzicht zijn bij het verlaten van een pand. Dat is precies waar de BHV'er voor zorgt.

4. Communicatie
Communiceren is tenslotte één van de belangrijkste aspecten voor een BHV-er. Zowel zender als ontvanger zitten bij communicatie op dezelfde frequentie, en dat is van levensbelang als er zich noodsituaties voordoen.

BHV cursus omgeving Den Bosch, Oss & Rosmalen

IdeaalBHV.nl biedt de beste BHV cursussen in de omgeving van Den Bosch, Oss en Rosmalen, waarbij praktijkoefeningen en enthousiaste trainers de basis vormen van het succes en de kwaliteit van de opleiding. Daarbij ligt de focus ook op het vergroten van het zelfvertrouwen van de BHV'er, zodat die nog doelgerichter kan handelen wanneer dat nodig is. Deze trainingen worden gegeven in een uniek trainingscentrum in Boxtel.