Hoelang is het BHV diploma geldig?

Heeft u uw diploma bedrijfshulpverlening (BHV) gehaald? Of bent u van plan aan de cursus te beginnen? Dan bent u goed op weg naar een veilige werkomgeving. In een scholing BHV leert u om hulp te verlenen bij incidenten op het werk, zoals ongevallen, brand en evacuatie. Wat is de geldigheid van het BHV diploma? En hoe werkt het met herhalingen?

Geldigheid BHV diploma

Wanneer u de cursus BHV hebt afgerond, hebt u veel kennis over veiligheid en kunt u verschillende soorten hulp verlenen. Maar eenmalig leren is niet voldoende. Na verloop van tijd merkt u waarschijnlijk dat u niet alle kennis meer paraat heeft. Een BHV diploma is daarom 2 jaar geldig. De geldigheid van het BHV diploma kunt u daarna verlengen door op herhaling te gaan. Het advies is doorgaans jaarlijks te herhalen.

Herhaling

Wat houdt deze herhaling in? Na het halen van de eerste basiscursus, volgt u elk jaar een herhalingscursus BHV. Deze cursus duurt een dag. U frist uw kennis op en u oefent de eerder geleerde handelingen. Door de herhaling te volgen verlengt u de geldigheid van uw BHV. En nog belangrijker: met elke BHV herhalingscursus krijgt u meer kennis en zelfvertrouwen om te handelen bij ongelukken of noodsituaties.

BHV verlopen: wat nu?

Is door omstandigheden uw diploma verlopen, maar wilt u wel doorgaan met BHV? Als uw BHV verlopen is, heeft u nog drie maanden om de herhalingscursus te volgen. Uw diploma wordt dan alsnog verlengd. Zijn deze drie maanden al verstreken? Neem dan contact op om te kijken wat mogelijk is. 

Bent u benieuwd geworden naar bedrijfshulpverlening? Of bent u toe aan een herhaling? Ideaal BHV verzorgt actieve en motiverende BHV cursussen en herhalingen. Neem contact op en plan uw cursus BHV.