Het BHV examen

Ideaalbhv.nl biedt u een kwalitatieve BHV cursus. Aan de ene kant wordt aandacht besteed aan theorie, maar praktijkoefeningen spelen een grote rol. Bij de herhalingscursussen is de basiskennis al aanwezig en gebruiken we volop de prachtige levensechte oefenruimte om de kennis op te frissen. Het preventiecentrum van Blusco in Boxtel leent zich hier heel goed voor.

Dergelijke situaties worden zo goed mogelijk nagebootst zodat u als cursist goed wordt voorbereid en na afloop over de nodige ervaring beschikt. De combinatie van theorie-gebaseerde lessen en praktijkgerichte oefeningen zorgt voor een stevige basis waarop u kunt steunen om BHV in het echte leven toe te passen. Het is immers belangrijk om als cursist goed te kunnen inspelen op een échte noodsituatie, zodat slachtoffers beter geholpen kunnen worden. En dat is precies waar IdeaalBHV voor zorgt.

De verschillende onderdelen

Het BHV examen bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. Brand bestrijden; Hierbij oefent u in de praktijk het blussen van diverse soorten branden.
  2. Ontruiming en communicatie; Met behulp van praktische oefeningen wordt u voorbereid op praktische situaties waarbij een goede communicatie belangrijk is.
  3. Levensreddende acties; Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van oefenpoppen om levensreddende handelingen in de praktijk uit te voeren.

Het BHV examen bestaat uit zowel een theoretisch als een praktisch onderdeel. Een schriftelijke toets met multiple choice vragen maakt duidelijk of u over de nodige kennis beschikt, terwijl de praktische opdrachten - onder begeleiding van trainers - dan weer verzekeren dat u die kennis effectief kunt gebruiken in de praktijk. Als u slaagt krijgt u een certificaat dat bewijst dat u het BHV examen met succes heeft afgerond. Het