Aed kopen

Bij bedrijfshulpverlening komen heel wat risico's kijken, en in bepaalde situaties is dan ook behoefte aan technologische maatregelen om levens te redden. Zo is het kopen van een AED of wel Automatische Externe Defibrillator een goed idee voor elk bedrijf dat de gezondheid van werknemers hoog in het vaandel heeft.

Bij een hartstilstand is vaak niet echt sprake van een volledige stilstand. Het gaat meestal om een kamerfibrillatie, waarbij de hartkamers snel geprikkeld worden en niet meer samentrekken. Door een AED aan te schaffen bent u altijd voorbereidt op dergelijke situaties.

Een AED aanschaffen voor thuis

Natuurlijk kunt u ook buiten het bedrijf beroep doen op een dergelijk AED apparaat. Voor noodgevallen thuis is een AED apparaat kopen ook verstandig, aangezien vooral bij oudere mensen of mensen met hartproblemen het risico op een circulatie stilstand groter is. Steeds meer buurtverenigingen schaffen gezamenlijk een AED aan.

Burgerhulpverlening

Het reanimeren van een slachtoffer van een circulatiestilstand is van groot belang om risico's te verminderen. In Nederland wordt hiervoor het systeem van burgerhulpverlening toegepast. Burgerhulpverleners zijn mensen die vrijwillig ingrijpen als iemand in de buurt een hartstilstand heeft, en een AED apparaat is daarbij een onmisbaar element.

Wat kost een AED?

Een AED is een belangrijk toestel voor de veiligheid van slachtoffers, zowel in bedrijven als thuis. Dergelijke apparaten zijn verkrijgbaar vanaf €850,-, de meer kwalitatieve merken kosten vaak rond de €1500,. Alle apparaten voldoen aan het CE-keurmerk.

Subsidie voor AED’s

De Hartstichting in Nederland wil dat er in het land binnen de 6 minuten een AED beschikbaar is bij noodsituaties. In veel gemeenten kunt u dan ook beroep doen op een subsidie voor de aankoop van een AED. Vaak kunt u 50% van de aanschafkosten terug krijgen. Wilt u precies weten hoeveel subsidie u krijgt voor het kopen van een AED? Bekijk dan de website van uw gemeente, of neem contact op met uw gemeente.
Ideaal BHV kan u adviseren bij de aanschaf van een AED en deze leveren tegen een scherpe prijs. Daarnaast is het ook mogelijk om het onderhoud van de AED uit handen te geven.

Vraag meer informatie aan

More in this category: « Over ons Informatie »